Proč to zkusit
Trpělivost má možná stejný vliv na chuť naší trhané hovězí kližky, jako všechny bylinky, koření a med, které do ní přidáváme. Přípravu kližky totiž nejde uspěchat. V pekáči stráví dlouhé hodiny, aby se pomalým pečením při nízkých teplotách klih v úponech a blanách mezi svaly rozrušil a předal masu celé své chuťové bohatství. Křehké, šťavnaté a chutí nabité kousky hovězího masa jsou pak připomínkou toho, že na dobré se občas vyplatí počkat.
S čím to bude ladit
Pěknou porci trhané hovězí kližky s výpekem naložte na klasickou bramborovou kaši, doplňte pečenou mrkví, dozdobte čerstvými klíčky a máte oběd jako obrázek. Ke svačině bychom trhaným hovězím napěchovali bulku, sandwich nebo tortillu a k večeři jsme si ho oblíbili na topince. Na suchou topinku naskládejte plátky česneku, zakápněte bio řepkovým olejem, nandejte trhané maso, na něj nastrouhaný křen a trochu nasekaného kopru. Robert, šéf a vrchní medonaut Medoo, doporučuje.
Specifikace produktu
Hmotnost: | 200 g |
Trvanlivost: | 6 měsíců |
Typ: | Masný výrobek pasterizovaný, polokonzerva |
Složení: | hovězí trhané maso, hovězí vývar, portské víno, vepřové sádlo, med, máslo, sojová omáčka, bylinky, mořská sůl, koření |