Proč to zkusit
Lesní med je mezi medy králem. Temně hnědý, s červeným nebo nazelenalým opálem. Tekutý přilne ke lžičce a pomalu stéká do čaje nebo třeba do těsta na medové sušenky. Na vzduchu se v něm tvoří drobné sladké krystalky. Rodí se z lesních medovic (jde zcela nepoeticky o výměšky nestrávené potravy mšic na lesních stromech), proto je vzácný, množství medovic v lese se každý rok mění. Obsahuje hodně minerálních látek a železa, má nízký podíl bílkovin. Dopřejte si kousek sladkého zdraví každý den.
S čím to bude ladit
Zkuste si s ním osladit čaj z podbělu nebo divizny. Při nachlazení totiž dělá tento med divy. Taky ho oceníte, pokud děsně neradi špenát nebo hovězí, protože má v sobě hodně železa. A jestli si ho chcete opravdu vychutnat, nachystejte si talířek s plísňovými sýry, pár kuliček hroznového vína a plátky sladkých hrušek.
Chuť: lahodná méně sladká, místy provázená lehkou kyselinkou
Barva: červenohnědá s temně zelenkavým opálem
Specifikace produktu
Hmotnost: | 300, 600, 1 000 g |
Výrobce: | Medoo Silesia s r.o. |
Původ: | Moravskoslezský kraj, Česko |