Projekty

Šalek medu ešče baj do roboty mi pomože

Hlavním cílem projektu s tímto originálním názvem, je pomáhat se začleňováním znevýhodněných osob na trhu práce prostřednictvím podnikatelských aktivit společnosti Medoo Silesia s.r.o. S tímto záměrem se podnik zavázal k působení na základě principů sociálního podnikání a k vzniku nových pracovních míst pro osoby se zdravotním znevýhodněním či postižením.

Cílem projektu je podpořit nastartování a udržitelné provozování nezávislého prosperujícího sociálního podniku, který bude realizovat vlastní výrobní program s ohledem na naplňování principů sociálního podnikání. Sekundárním cílem projektu je oživení památkové lokality zámku v Šilheřovicích a posílení podpory rozvoje lokální ekonomiky. Na tento projekt je poskytnuta finanční podpora z EU.

Rozšíření potravinářského porovozu

Projekt s názvem Rozšíření potravinářského porovozu – Medoo Silesia č.p. CZ.10.03.01/00/23_016/0000181, financovaný z rozpočtu Krajského úřadu Moravskoslezského kraje je určen k rozšíření výrobních kapacit potravinářského provozu, zaměřeného na širokou škálu potravinářských, cukrářských a pekárenských výrobků zpracovávaných z lokálních surovin, medu a bylinek.

Společnost v minulém období zahájila zejména výrobu originálních masových polokonzerv (různá trhaná masa se zeleninou, paštiky, cibulové chutney, hořčice apod.), u kterých sleduje trvale rostoucí poptávku.

Projekt umožňuje společnosti Medoo Silesia s.r.o. dosáhnout následujících dílčích cílů:

• trojnásobné zvýšení výrobních kapacit provozovny v Šilheřovících určené na výrobu masových polokonzerv a cukrářských a pekárenských výrobků;
• zkvalitnění a rozšíření nabízeného sortimentu výrobků (zejména prodloužení doby jejich trvanlivosti);
• rozšíření okruhu odběratelů a rozšíření prodejních míst (rozšíření B2B odběratelů po celé ČR, rozšíření nabídky eshopu)

Z projektu bylo pořízeno následující vybavení:
• Konvektomat
• Chladící box

Doba realizace projektu: 1.5. – 30.9.2024
Místo realizace projektu: Provozovna, Zámecká 3, Šilheřovice 747 15

Praxe studentů v Medoo

Záměrem projektu je poskytnout praktické vyučování studentům v oblasti pekařské výroby a cukrářské výroby a v oblasti gastro služeb, které povede k osvojení dovedností potřebných k vykonávání profese, v jehož průběhu si mohou vyzkoušet široké spektrum úkonů, které konkrétní obor obsahuje a to s použitím nejnovějších technologií a výukových pomůcek.

Postupně se studenti seznamují s různými úkony, které jsou pro tento obor obvyklé a získají komplexní přehled o výkonu budoucího povolání.

V rámci praktické výuky jsou studentům poskytnuta různá odborná školení se zaměřením na technologické postupy a poskytování servisu zákazníků.

Praktická výuka probíhá v reálném prostředí firmy.

Pro praktickou výuku bylo nově pořízeno potřebné vybavení a učební pomůcky v souladu s požadavky školy na praktickou výuku, a to jak pracovní nástroje, různé druhy technologií, tak výukové vybavení pro plánovaná odborná školení.

Projekt je spolufinancován Evropskou unií.
Doba realizace: 28.2.2024 – 31.8.2028